Najlepszy i najłatwiejszy przepis na tort warstwowy

Wszyscy kochamy torty, zwłaszcza urodzinowe, więc dlaczego nie spróbować zrobić tortu warstwowego? Są różne sposoby na zrobienie tortu warstwowego, ale ten jest najłatwiejszy i najsmaczniejszy.

Składniki:

6 jaj

100 g masła

250 gramów cukru

200 gm mąki

1 łyżka proszku do pieczenia

1 łyżka ekstraktu z wanilii

Kroki:

Najpierw należy natłuścić okrągłą formę do ciasta o średnicy 25 cm, a następnie wymieszać ze sobą składniki. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy ciasto do formy. Jeśli nie masz tortownicy to użyj jakiegokolwiek innego pojemnika do wykonania warstw.

Piecz ciasto w temperaturze 150 stopni przez 15 do 20 minut. Kiedy ciasto będzie gotowe, wyłącz piekarnik i pozwól mu całkowicie ostygnąć.

Teraz nadchodzi najlepsza część robienia tortu warstwowego, pokrój go na kawałki, następnie nałóż lukier i ciesz się.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post o „Najlepszym i najłatwiejszym przepisie na ciasto warstwowe”. To ciasto nie jest tylko dla dzieci, ale możesz zrobić proste ciasto dla siebie.