Wszyscy kochamy torty, zwłaszcza urodzinowe, więc dlaczego nie spróbować zrobić tortu warstwowego? Są różne sposoby na zrobienie tortu warstwowego, ale ten jest najłatwiejszy i najsmaczniejszy.
Składniki:
6 jaj
100 g masła
250 gramów cukru
200 gm mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka ekstraktu z wanilii
Kroki:
Najpierw należy natłuścić okrągłą formę do ciasta o średnicy 25 cm, a następnie wymieszać ze sobą składniki. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy ciasto do formy. Jeśli nie masz tortownicy to użyj jakiegokolwiek innego pojemnika do wykonania warstw.
Piecz ciasto w temperaturze 150 stopni przez 15 do 20 minut. Kiedy ciasto będzie gotowe, wyłącz piekarnik i pozwól mu całkowicie ostygnąć.
Teraz nadchodzi najlepsza część robienia tortu warstwowego, pokrój go na kawałki, następnie nałóż lukier i ciesz się.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post o „Najlepszym i najłatwiejszym przepisie na ciasto warstwowe”. To ciasto nie jest tylko dla dzieci, ale możesz zrobić proste ciasto dla siebie.